WINTERWORKSHOPS

23 jan 2022 | Nieuws

Wegens groot succes organiseren we weer inspirerende workshops , in het gebouw van de Speeltuinvereniging . Voor u alleen of met uw kind of kleinkind . Ga aan de slag en verras uzelf. Onder de bezielende begeleiding van een ervaren docent.

Voor alle workshops geldt een maximum van 12 deelnemers;

De workshops voor volwassenen zijn van 10.00 tot 16.00 uur.  Kosten: €40 p.p.

De workshop voor alle leeftijden doen we twee keer per dag : van 11 tot 13 u en van 14 tot 16u Kosten : € 25 p.p.

Inschrijven kan door overmaking van de deelnamekosten op NL25RABO 0143 3894 67 t.n.v. Stichting KC de Kolk, Spaarndam onder vermelding van uw naam en de betreffende workshop én een mailtje aan: kunstcentrumdekolk@gmail.com

ZONDAG 30 JANUARI : SIERADEN MAKEN

( objects trouvés et collectés)

Sieraden maken van gevonden en verzamelde voorwerpen. Kijk eens rond in en om je huis en ga eens jutten aan het strand! Verzamel stukjes hout, touw, schelpen en alles wat je kan gebruiken om een eigenzinnig (hals)sieraad te creëren en neem mee naar de workshop! Gedacht kan worden aan de indrukwekkende versierselen uit de etnografische kunst. Ter inspiratie liggen in de workshop prachtige foto’s ter inzage. Sylvia neemt ook haar verzamelingen mee, waar iedereen van gebruik kan maken.

Aan het eind van de middag gaan we op de foto met het unieke resultaat!
Docent: Sylvia Blickman www.sylvia blickman.nl

SYLVIA BLICKMAN

ZONDAG 6 FEBRUARI  : ETSEN Á LA REMBRANDT

(voor jong en oud, vanaf 6 jaar) iedereen kan een meesterwerk maken!

Droge naald etsen is een diepdruktechniek.  Je krast een tekening in een plastic plaatje in plaats van in metaal. Dit heeft twee voordelen: 1. Plastic is zacht, dus dat krast gemakkelijker; 2. Het plastic is doorzichtig, waardoor je je eigen ontwerp, maar ook bijvoorbeeld een foto of andere afbeelding kunt ‘overtrekken’. Na het krassen wordt er olieverf in de krasjes gesmeerd. En dan kun je er een afdruk van maken! Door elke keer weer olieverf in de krasjes te smeren, kun je in deze workshop 4 tot 10 afdrukken maken. Voor het afdrukken gebruikten we mooi handgeschept etspapier, wat een geweldig resultaat oplevert.Kom de workshop doen en ontdek je talent!

Docent: Tamara van den Berg http://www.tamaravandenberg.nl/

TAMARA VAN DEN BERG

ZONDAG 13 FEBRUARI :  BEELDHOUWEN IN SPEKSTEEN

Speksteen is een materiaal met oneindig veel mogelijkheden door de vele kleurschakeringen en het gemak waarmee het te bewerken is. Het is een zachte en toch sterke steen, die door de bewerking een heel eigen uitstraling kan krijgen: gepolijst of ruw, glanzend of mat. In één dag kan door vijlen, gutsen, zagen schuren en polijsten een echt beeldhouwwerkstuk worden gemaakt. Ervaring is niet nodig.

Docent: Johanna van Steen www.steen-voor-steen.nl

JOHANNA VAN STEEN

In het gebouw van de speeltuin is ruimte genoeg om afstand te houden en veilig te kunnen werken.

Speeltuin Nieuw Leven, Boezemkade 1, Spaarndam-West