winterworkshops 2020

23 dec 2019 | Nieuws

Winterworkshops in Galerie de Kolk, Westkolk 4, Spaarndam west
Wegens groot succes organiseert KC de Kolk opnieuw, op 4 achtereenvolgende zondagen in januari/februari, van 10.00 tot 16.00 uur, workshops voor mensen die zelf creatief aan de slag willen en kennis willen maken met diverse technieken onder de bezielende leiding van een ervaren docent.

SIERADEN MAKEN op 26 januari

Sieraden maken van gevonden en verzamelde voorwerpen (objects trouvés et collectés) . Kijk eens rond in en om je huis en ga van de winter eens jutten aan het strand !
Verzamel stukjes hout, touw, schelpen en alles wat je kan gebruiken om een eigenzinnig (hals)sieraad te creëren en neem mee naar de Kolk ! Sylvia neemt ook wat verzamelingen mee, waar iedereen van gebruik kan maken.
Aan het eind van de middag gaan we op de foto met het unieke resultaat !
docent: Sylvia BlickmanZij heeft haar opleiding gehad aan de Vakschool voor goud-en zilversmeden in Schoonhoven. Vervolgens bezocht ze de Gerrit Rietveld Academie .
Zij werkt als beeldend kunstenaar, sieraadontwerper in haar atelier in Haarlem en heeft regelmatig exposities in binnen – en buitenland.

SCHILDEREN MET PALETMES op 2 februari

Schilderen met paletmes op een donker gekleurde ondergrond. Een leerzame, ontspannende, creatieve workshop waarbij met paletmes een mooi schilderij gemaakt wordt. Schilderen met het mes is een uitdaging. Leer te werken met een paletmes en zie wat een prachtige diverse effecten te bereiken zijn. In deze workshop word je begeleid in het hele schilderproces in impasto techniek (dat wil zeggen dat de verf dik wordt aangebracht voor veel textuur en structuur). Het experimenteren en accepteren van onverwachtheid van paletmes techniek biedt een mooie kans om eens op een andere manier te schilderen (schilderervaring is niet vereist).
Docent: Justyna Gaja                                                                                     beeldend kunstenares en kunsthistorica (Poznan, Polen).
Haar kunst is een persoonlijke mix tussen moderne, abstracte en klassieke schilderijen. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland.

LINOSNEDE op 9 februari

Linosneden is een hoogdruktechniek. Een op zacht linoleum aangebrachte tekening wordt met een gutsmesje uitgesneden. Dan wordt deze met Blockprint ingerold en afgedrukt.
We gaan proberen een meerkleurendruk te maken. Door steeds meer weg te gutsen en met andere kleuren over de eerste druk heen een afdruk te maken, ontstaat een meerkleuren linoafdruk
docent: Marja ten Hoorn.

Zij maakt schilderijen, ruimtelijk werk en grafiek

BEELDHOUWEN IN SPEKSTEEN op 16 febr.

Speksteen is een materiaal met oneindig veel mogelijkheden door de vele kleurschakeringen en het gemak waarmee het te bewerken is.
Het is een zachte en toch sterke steen, die door de bewerking een heel eigen uitstraling kan krijgen: gepolijst of ruw, glanzend of mat.
In één dag kan door vijlen, gutsen, zagen schuren en polijsten een echt beeldhouwwerkstuk worden gemaakt.    Ervaring is niet nodig.

docent is Johanna van Steen

zij maakt beelden in steen.

Voor alle workshops geldt een maximum van 8 deelnemers; de kosten zijn € 40 p.p incl materialen

Inschrijven kan door overmaking van de deelnamekosten op NL25RABO 0143 3894 67 t.n.v. Stichting KC de Kolk, Spaarndam onder vermelding van uw naam en de betreffende workshop én een mailtje aan: kunstcentrumdekolk@gmail.com