SEPTEMBER | Cristin Wildbolz

1 sep 2016 | Illustratie, Landschap, Nieuws, Textiel, Tweedimensionaal

Cristin Wildbolz 1960 Zwitserland
‘I hear with my eyes, my skin, my body my ears grope the silence behind’
‘Ik hoor met mijn ogen, mijn huid, mijn lichaam mijn oren tasten naar de stilte daarachter’

4 miniaturen 44 x 32 cm


‘Sinds ik afgestudeerd ben aan het Sweelinck Conservatorium in 1996 heb ik enthousiast gewerkt met andere muzikanten en kunstenaars op het gebied van dans, theater en film met als doel om de verwevenheid en eventueel overlappende terreinen van de disciplines te onderzoeken, te beperken’.
Cristin Wildbolz leeft en werkt in Zwitserland. 
Gericht op  de studie van de tastbaarheid van geluid en de onbestendigheid van de dingen, is naast een aantal geluids- en ruimte-installaties, de afgelopen jaren textielwerk ontstaan, geïnspireerd door reizen in IJsland en Oost Groenland.
Het spectrum beweegt tussen zwart en wit, zacht en hard, transparant en dicht, open en gebroken en wordt laagje om laagje verweven. Met fotografie, potlood, acryl, draad en stof ontstaat een subtiele dans van licht en ruimte.

hemdjes in de wind