over ons

Middenin de randstad en toch weg van de hectiek van de grote stad, ligt Spaarndam, een prachtig oud dijkdorp met als kloppend hart Kunstcentrum de Kolk. Een plek waar kunstenaars en kunstliefhebbers elkaar kunnen treffen en met elkaar in debat gaan. Een plek waar gedrevenheid, schoonheid en verwondering voorop staan. Met dat voor ogen organiseert de Kolk maandelijks wisselende exposities en daarnaast regelmatig workshops en salons.

Exposities

Van maart t/m december zijn in de galerie maandelijks wisselende exposities van een of meerdere kunstenaars. Meestal een combinatie van werk aan de muur en ruimtelijk werk.

Workshops

Van oktober t/m april en voornamelijk in de maanden januari en februari organiseert Kunstcentrum de Kolk met enige regelmaat workshops door kunstenaars die al geëxposeerd hebben of gaan exposeren in de Kolk.

Salons

Halverwege elke expositie organiseert de Kolk een zondagmiddagsalon. Daarin kunnen kunstenaars over hun werk vertellen afgewisseld met optredens van muzikanten, dichters of verhalenvertellers.

Winkeltje

In de gangvitrines is, los van de exposities, een voortdurend wisselend aanbod van klein en betaalbaar werk van diverse kunstenaars. Keramiek, sieraden en andere handgemaakte gebruiksvoorwerpen.

Scholen

Kunstcentrum de Kolk organiseert jaarlijks een workshop op een basisschool in de omgeving. Het werk van de kinderen wordt vervolgens enkele dagen geëxposeerd in de galerie.

Zondagskunstenaars

Eén keer per jaar stelt De Kolk de galerie een week ter beschikking aan amateurkunstenaars uit het dorp.

De tentoonstellingen en activiteiten van kunstcentrum de Kolk worden mede mogelijk gemaakt door De Stichting Leefomgeving Schiphol en door de financiële steun van een grote groep donateurs, zowel particulieren als bedrijven. De Kolk wordt gerund door uitsluitend vrijwilligers , dus alle inkomsten komen direct ten goede aan de kunst en de kunstenaars.