OKTOBER | Zondagmiddagsalon

12 okt 2016 | Film

Graag nodigen we u uit voor de zondagmiddagsalon op zondag 16 oktober vanaf 15.00 uur. 

Als speciale gast ontvangt KC de Kolk tijdens de salon Viktor van der Valk, een jonge veelbelovende filmregisseur. Met zijn eindexamenfilm aan de filmacademie verdiende hij een ’Wildcard’ een startbedrag om een eerste speelfilm te maken. De gasten van de zondagmiddagsalon zal hij in woord en beeld deelgenoot maken van het spannende proces vol vallen en opstaan en de voortdurende pogingen om met het beschikbare budget deze droom te verwezenlijken.

 

Klik hier voor de trailer van 'Onno de onwetende'. 

 

NB-header-footer-salon

 

Mark Koning toont deze maand een oogstrelende installatie van glazen platen bewerkt met onder meer olieverf, kunsthars en zeefdruk. In de salon geeft hij ons een kijkje in zijn werkwijze en inspiraties. 

 

Belangrijkste thema in het werk van Cees Smit (grafiek) is de herinnering: “Ben ik op zoek naar de herinnering? Creëer ik de herinnering? Deze vragen verbeeld ik in landschappen, maar ook in scènes aan het IJsselmeer bij mijn geboorteplaats Edam waarin mijn grootvader vaak een hoofdrol speelt”.
Naast zijn beeldend werk geeft hij tevens uitdrukking aan dit thema door het schrijven van gedichten. Enkele daarvan zal hij tijdens de salon voordragen.

 

Tabita Blok (beelden) laat zich inspireren door de natuur en is voortdurend op zoek naar nieuwe uitdrukkingsmiddelen..De nieuwe ontwikkeling in haar werk zal onderwerp zijn van een gesprek met haar.