okt.-nov. NICOLETTE SWAAK | EMILIE HUDIG | HEIDI KOERS

26 okt 2023 | Nieuws

14 oktober – 12 november
NICOLETTE SWAAK
HEIDI KOERS
EMILIE HUDIG
in deze expositie komt het werk van drie interessante kunstenaars samen:
de analoge fotografie van Emilie Hudig, de projecten ‘met kleine draad’ van
P.M.K.D (Heidi Koers) en de fabelachtige dieren van Nicolette Swaak.

29 oktober 16.00 uur in de oude kerk in spaarndam : zondagmiddagsalon

Nicolette Swaak: “het is voor mij een uitdaging om een dood dier weer tot leven te brengen. Ze worden niet voor mij gedood en daarom geeft het voldoening om ze een soort van eerbetoon te geven; de mensen te laten zien hoe mooi ze zijn en een emotie op te roepen. Als dat lukt, is mijn werk geslaagd.”

Heidi Koers – artist P.M.K.D:
“Het creëren van een artwork is voor mij als tekenen met naald en draad.
Door te spelen met verschillende steken, dikke en dunne draden”, ontstaat er binnen het artwork schaduw en reliëf. Door de einddraden te laten hangen creëer ik een dramatisch effect binnen het werk. Ze vormen de
beweging en fantasie van het project.”

Emilie Hudig: “Fotografie is het uitgangspunt van mogelijkheden, ik gebruik het medium al onderzoekend hoe ik mijn eigen innerlijke landschap in de buitenwereld kan vormgeven.
Ik speel met film en polaroids, anthotypes, alternatieve processen en druktechnieken. Elk project dat ik onderneem, drukt een verlangen uit om mijn relatie tot het onverklaarbare en ongrijpbare te onderzoeken”

Noteer vast in uw agenda: 29 okt 16.00 u Oude kerk van Spaarndam!
zondagmiddagsalon
live muziek en interviews met de kunstenaars.
Maak kennis met de kunstenaars en hun fascinaties en drijfveren.
Nadere informatie over het programma volgt.