okt.-nov. | MILIAN VAN STOKKUM

25 sep 2019 | Nieuws

Het is ons een groot genoegen
de solotentoonstelling aan te kondigen van

Milian van Stokkum

haar sfeervolle beelden bevatten een eigen symboliek
en tonen een intieme en verstilde wereld

FEESTELIJKE OPENING: ZONDAG 6 OKTOBER 15.00 UUR

——————————————————————————————

“Wat me inspireert is het mens zijn.
De vele aspecten van onszelf, de tegenstellingen waaruit we bestaan.
Onze kwetsbaarheid en sterfelijkheid,
levenservaringen en vragen die zich niet laten vangen in woorden
maar die de open ruimte van de verbeelding nodig hebben.”

wij nodigen u uit voor de zondagmiddagsalon ter gelegenheid van de finissage van de solotentoonstelling van Milian van Stokkum

zondag 10 november om 15.00 uur in de Oude Kerk
Kerkplein 2, Spaarndam gem. Haarlem

Aan de hand van foto’s uit haar werkboeken vertelt de kunstenaar over de totstandkoming van haar beelden en kunt u kennismaken met deze bijzondere kunstenaar, haar drijfveren, inspiraties en werkwijze.

De middag zal worden opgeluisterd met muziek door violist Rob Zwueste

Rob Zwueste is een veelzijdig muzikant. Hij speelde ruim dertig jaar in verschillende Nederlandse orkesten w.o. het Noordhollands Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia en in meerdere kleine kamermuziek ensembles.
De laatste jaren heeft Rob zich gespecialiseerd in de volksmuziek uit de Balkan met het Ensemble Mihai Scarlat en de Argentijnse tango met Cuarteto Renuevo.

de tentoonstelling loopt

van 5 oktober t/m 10 november

op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur
en op afspraak 06 11 21 47 58
wij zien u graag in de galerie
Westkolk 4. 2063 JR Spaarndam

Milian van Stokkum( Boxmeer 1963)  Hoge school voor de Kunsten Arnhem, Rietveld Amsterdam

De sfeervolle beelden van Milian van Stokkum bevatten een eigen symboliek en tonen een intieme en verstilde wereld. Ervaringen, observaties en het onderbewuste vormen een onuitputtelijke bron. Zij laat zich graag inspireren door eigenzinnig en inventief gebruik van de materialen. Milian exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk is in bezit van gemeentes, verzamelaars en particulieren. Zij maakt objecten, tekeningen, schilderijen en olieverf portretten in opdracht. “Wat me inspireert is het mens zijn. De vele aspecten van onszelf, de tegenstellingen waaruit we bestaan. Onze kwetsbaarheid en sterfelijkheid, levenservaringen en vragen die zich niet laten vangen in woorden maar die de open ruimte van de verbeelding nodig hebben. Niets is wat mij betreft éénduidig, dat is zo mooi aan een beeld. Ik nodig de kijker graag uit zich te verplaatsen in het beeld en van binnenuit te voelen wat dat teweeg brengt. Mijn persoonlijke verhaal is het uitgangspunt maar het beeld staat uiteindelijk op zichzelf en de kijker is vrij om een eigen verhaal te maken.”