OKT. NOV. | Liedeke Veninga en Peter Balm

22 okt 2017 | Nieuws

14 oktober t/m 12 november 2017

Liedeke VeningaAutodidact, beeldend kunstenares Liedeke Veninga

Kunst is kijken en ervaren vind ik. Graag wil ik dan ook dat iemand zelf een beleving heeft bij mijn werk. Mijn inspiratie komt voort uit de materialen waarmee ik werk. Ik raak altijd weer gefascineerd door vormen, structuren en kleuren.
In mijn grote objecten gebruik ik graag tegenstellingen zoals grillige boomtakken naast onbeweegbare treinveren. Natuur tegenover cultuur. Op zoek naar gestileerde vormen, vreemde structuren en naar evenwicht.
De meeste beelden die ik gemaakt heb zijn voor binnen. Nu maak ik ook beelden die buiten in een natuurlijke omgeving kunnen staan. De keuze van de materialen is daardoor veranderd, waardoor nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan. De werken zijn meestal van ijzer wat dan verzinkt wordt waardoor het verduurzaamd is. Daarna ga ik kleur opbrengen geïnspireerd op oa. geoxideerd koper en goud.

Mijn werk is altijd digitaal te bezichtigen op mijn website: www.liedeke.nl.

Peter Balm        Peter Balm is, na zijn opleiding aan de Amsterdamse Grafische School, zijn hele loopbaan werkzaam geweest in de grafische industrie. Later volgde hij de schilderopleiding aan de Kunstacademie Haarlem.  Als kind maakte hij vele tekeningen en daar is hij vervolgens nooit meer mee gestopt. Zijn werk bestaat vooral uit acrylschilderijen, meestal op doek en soms op paneel.  Hoewel zijn aandachtsveld breed is wordt hij toch vooral aangetrokken door het landschap.   Het bijzondere in zijn werk is dat hij niet zozeer fraaie idyllische plekjes schildert maar een voorkeur heeft voor de sfeer van gebieden in onze woon- en werkomgeving. Een zekere fascinatie voor architectonische en industriële onderwerpen is duidelijk zichtbaar.   In zijn directe omgeving vindt Peter  boeiende zaken die hem verleiden tot het maken van soms snelle schetsmatige – dan weer stevig doorwrochte kunstwerken. Als de weersomstandigheden het toelaten schildert hij het liefst in de buitenlucht want dan is het waarnemen het meest direct en volmaakt. Maar ook gedurende reizen noteert hij sfeer, vorm en kleur om dan vervolgens in zijn atelier te komen tot een weergave van de door hem beleefde werkelijkheid.      Zie ook de website www.flickr.com/photos/peterbalm

————————————————————————————————————————————–

Zondag 15 oktober opende Ad Brand de expositie.

De werken zijn nog te zien t/m zondag 12 november.

Salon : zondagmiddag 29 oktober 0m 15.00 uur

 

Fotograaf Ad Brand opende de tentoonstelling

Fotograaf Ad Brand opende de tentoonstelling

DSCN2714

 

DSC01923

DSC01920