november december | verlengd t/m 2 januari ROOS VAN GEFFEN

3 nov 2021 | Nieuws

13 NOVEMBER T/M 12 DECEMBER

wegens succes verlengd t/m 2 januari

SPOREN

ROOS VAN GEFFEN

feestelijke opening op zondag 14 november

Gelukkig hebben de nieuwe maatregelen binnen het corona-beleid GEEN gevolgen voor de opening. Op zondag bent u dus gewoon om 14.00 uur van harte welkom om met ons de expositie van Roos van Geffen feestelijk te openen.

Roos is de hele middag aanwezig.
De officiële opening wordt om 14.00 uur verricht door Johanna van Steen in de Oude Kerk, Kerkplein 1 , Spaarndam

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en kunnen u vragen naar uw vaccinatie- of negatief testbewijs.

NAAR BENEDEN DOORSCROLLEN OM FOTO’S VAN DE OPENING TE ZIEN EN EEN VIDEO MET EEN INTERVIEW IN HET ATELIER VAN ROOS

Roos van Geffen (1975) houdt zich bezig met existentiële en filosofische thema’s als angst, verlangen en vergankelijkheid.
Haar werk ontstaat door intensief documentair en procesmatig onderzoek.
Ontmoetingen en ervaringen worden uitgewerkt tot precies gecomponeerde beelden. Door middel van fotografie, video, installatie of performance maakt ze abstracte begrippen op een herkenbare en bijna vanzelfsprekende manier tastbaar.
Van Geffen creëert geconcentreerde en vaak intieme beelden, die onbewuste, emotionele lagen aanboren. Zij nodigt toeschouwers uit om gedetailleerd te kijken, waardoor een andere, soms confronterende werkelijkheid ontstaat.

In een ruimtelijke installatie met dia-projectoren, verweeft Roos de zoektocht naar het Higgsdeeltje, persoonlijke vragen en associaties met haar eigen zoektocht in het landschap. Ze bouwde een analoge beeldjesversneller, waarin tijdelijke cirkels verschijnen en verdwijnen.

De fotoserie Onscherpe dagen geeft een beeld van  de binnenwereld van de geportretteerde. Niet het mooie, gelukkige of evenwichtige beeld dat mensen vaak willen overbrengen, maar juist de emoties die mensen minder snel tonen; wanhoop, twijfel en verdriet maar ook verstilling en contemplatie.

EEN VIDEOVAN EEN INTERVIEW VAN JOHANNA VAN STEEN MET ROOS VAN GEFFEN IN HAAR ATELIER ZIET U DOOR DEZE LINK AAN TE KLIKKEN :

https://youtu.be/ybNDv-jKtDI