JUNI/JULI | Wim Janssen & Saskia Peschar

12 jun 2017 | Acryl, Beelden, Keramiek, Landschap, Sculptuur, Tweedimensionaal

Van 16 juni tot 16 juli :

Wim Janssen, schilderijen

005.WIM-JANSSEN-.'RECENT-WERK'-2013 1500x1118

‘Landschap met bomen’

KC De Kolk. juni 2017 exposant Wim Janssen KC De Kolk. juni 2017 exposant Wim Janssen[

 

Saskia Peschar, keramiek

Saskia Peschar Dans 1100x733

 

‘Dans’

KC De Kolk. juni 2017 exposante Saskia Peschar KC De Kolk. juni 2017 exposante Saskia Peschar

Opening  VRIJDAG 16 juni, 17.00 uur

De officiële opening wordt verricht door Bert Vuysje, voormailg hoofdredacteur van de Volkskrant en Robert Smit, vormgever in hout

 

Zondagmiddagsalon: 9 juli 15.00 uur

Muzikale improvisaties op orgel, piano en drums door Wim en Guus Janssen.

 

Zowel de opening als de salon vinden plaats in de Oude Kerk Kerkplein 1 Spaarndam

 

Wim Janssen ( Heiloo 1949) is beeldend kunstenaar en musicus. In zijn beeldende werk behandelt Janssen een breed scala van onderwerpen. Vaak zijn dat motieven uit de (kunst) geschiedenis, maar ook sociaal-maatschappelijke onderwerpen als sport, asielzoekers en religie of zoals hier, in de Kolk: bankwereld, film en Nederlands landschap. Deze onderwerpen benadert Janssen conceptueel. Hij noemt zichzelf  een conceptuele schilder. Bij elk onderwerp kiest hij namelijk een andere volgens hem passende vorm.  Zo zie je hier anekdotische rennende bankiers naast geometrische treinlandschappen ( landschappen gezien vanuit de trein) en sleutelscenes uit Hitchcockfilms naast verstilde stillevens van groene zeep- en terpentineflessen.

Saskia Peschar volgde haar  keramiek opleiding bij de SBB in Gouda. Klei ligt als het ware steeds te wachten op mijn aanraking en de warmte van mijn hand. Het werk dat zich dan vormt is zowel een bewust als een onbewust proces. Veel kan inspiratie geven. Ik hou van  ogenschijnlijke kwetsbaarheid en soberheid, dat fragiele evenwicht tussen teer en sterk, tussen bereikbaar en veraf, tussen  open en gesloten, tussen strak en organisch. De bouwsels van keramiek, hout, draad en ijzer komen misschien uit  herinneringen aan veilige verborgen boomhutten , uit sprookjes en uit spel. Zij vertellen een verhaal. Ze mogen een glimlach opwekken. Naast bouwsels maak ik losse ruimtelijke elementen. Het werk is aardewerk en steengoed gestookt met kleurpigmenten en glazuren. Het meer abstracte werk is het meest recent”