aug/sept | KNIRIM , MARTINS en VLAM

18 aug 2022 | Nieuws

Danièle Knirim   |   Cristina Martins   |   Sanneke Vlam

drie vrouwen in wiens werk een grote liefde zichtbaar is
voor het ambachtelijke van waaruit ze vertrekken.

FEESTELIJKE OPENING

ZATERDAG 27 AUGUSTUS 16.00 UUR

IN DE GALERIE , WESTKOLK 4 SPAARNDAM

foto’s van de opening . Foto’s : Walter Blazer


foto’s van de salon zaterdag 17 september in de Oude Kerk in Spaarndam 
Wat was de Salon een succes. Heerlijk om met z’n allen zo samen te zijn in de Oudekerk van Spaarndam en de makers over hun werk te horen vertellen. Er de muziek van Minouk klonk prachtig in de kerk, zowel alleen met haar gitaar als met vrienden Phebe Lya en Miek Smilde. Vooral tjjdens het nummer ‘Zitten in de Trein” werd er hartelijk gelachen.

 

Danièle Knirim  volgde de studie illustratie op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.
Zij maakt collages met papier voornamelijk uit oude boeken. Pagina’s met mooie verkleuringen door licht en waterschade en de tekenen van tijd die ze hebben doorstaan.
“De vertaling van de boekpagina’s naar huid van een mens maakte ik toen ik in een pagina vond vol met ‘spotting’. Ze leken op de sproetjes in het gezicht van een vriendin. Ik vind mijn oude boeken op de wekelijkse boekenmarkt in Den haag en bij de kringloop en inmiddels ook via familie en vrienden. De onderwerpen voor mijn werk liggen heel dicht bij mezelf. Ik laat me inspireren op wat er op dat moment in mijn eigen leven omgaat.”

Sanneke Vlam afgestudeerd aan de Kunstacademie als grafisch ontwerper en illustrator. “Ik groeide op met klei. Mijn moeder Nieneke Lamme heeft een atelier aan huis waar ze lessen geeft en eigen werk maakt. Een heerlijke plek waar ik uren doorbracht met boetseren en glazuren.
De keramiek en borden die ik op de draaischijf maak, decoreer ik met sgraffito: een techniek waarbij je in een laag gekleurde kleislip tekent. In uitgekraste lijnen en vlakken komt de oorspronkelijke kleikleur naar voren. Een intensieve en heel grafische techniek, met grote contrasten en strakke lijnen. Ik maak vazen en potten met bladeren, bloemen en dieren. Ik glazuur ze in felle kleuren. In tegenstelling tot het grafische sgraffito-werk houd ik hierbij van overdaad. Veel vorm, textuur en felle kleuren. More is more.

Cristina Martins  studeerde in 2009 af aan de KABK in Den Haag.
Zij maakt pakkende tekeningen met een vaak beklemmende thematiek: uit haar werk spreekt verscheurdheid, de ingewikkeldheid van familiebanden, verleden, ontsnappingspogingen en de betekenis van bloedlijn. Haar werk is altijd een
combinatie van pijn en humor en is gemaakt vanuit een grote mate van intuïtie en noodzaak.
Het is zeer eigen en aangrijpend en grappig tegelijkertijd. Haar werk troost maar spaart nooit. Ze een meesteres in het maken van zeer divers werk: het lijkt wel of ze meerdere persoonlijkheden in zichzelf verenigt weet die ze allemaal
een stem kan geven.

De tentoonstelling is te zien  van 27 augustus t/m 25 september 2022 en is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur
en op afspraak 06 11 21 47 58
 Noteer vast in uw agenda!
Op zaterdag 17 september 16.00 uur organiseren wij bij deze expositie een salon.
Daar kunt u, omlijst door muziek, in drie korte interviews nader kennismaken met de kunstenaars.