februari | WORKSHOPS

10 jan 2023 | Nieuws

Opnieuw organiseert KC de Kolk, op 4 achtereenvolgende zondagen in februari en maart workshops, geleid door een ervaren docent. Voor alle workshops geldt een maximum van 12 deelnemers;

Zondag 12 febr. (voor iedereen vanaf 6 jaar)                                          Etsen à la Rembrandt     o.l.v Tamara v.d. Berg

twee workshops: van 11.00 tot 13.00 en van 14.00 tot 16.00 u ( in de speeltuin )  Kosten :  € 25 p.p.

Droge naald etsen is een diepdruktechniek. In deze workshop kras je een tekening in een plastic plaatje in plaats van in metaal. Plastic is zacht, dus dat krast gemakkelijk. En het plastic is doorzichtig, waardoor je je eigen ontwerp, maar ook bijvoorbeeld een foto of andere afbeelding kunt ‘overtrekken’. Na het krassen wordt er olieverf in de krasjes gesmeerd. En dan kun je er een afdruk van maken! Door elke keer weer olieverf in de krasjes te smeren, kun je in deze workshop 4 tot 10 afdrukken maken. Voor het afdrukken gebruiken we mooi handgeschept etspapier, wat een geweldig resultaat oplevert.

http://www.tamaravandenberg.nl

Zondag 19 febr – Sieraden maken (voor volwassenen)   

o.l.v. sieraadontwerper Sylvia Blickman

van 10.00 tot 16.00 uur    ( in de speeltuin )   kosten: €40 p.p.

Sylvia zorgt voor hetmateriaal. We gaan boren, zagen, buigen, hameren en verlijmen. Zo ontstaat spelenderwijs een uniek sieraad om te dragen, waarmee we aan het slot van de workshop (samen) op de foto gaan! Sylvia Blickman heeft haar atelier in de Nieuwe Kruisstraat waar zij al sinds jaar en dag unieke sieraden maakt. Haar werk is aangekocht door musea in binnen- en buitenland.

http://www.sylvia blickman.nl

Zondag 26 febr en 12 mrt– Japans slagwerk

(voor iedereen vanaf 10 jaar)     o.l.v. Johanna van Steen

van 10.00 tot 16.00 u    in het Dorpscentrum     kosten: € 75.p.p.

Misschien zag u al een paar keer in Spaarndam een optreden van taikogroep HANADON, de Japanse slagwerkgroep onder leiding van Johanna van Steen Voelde u toen de neiging om dat een keer zelf te doen? Die kans krijgt u nu! Op deze dag leert u de beginselen van het Japanse slagwerk en ervaart u de energie die uit de trommels naar u toe komt en verder groeit door het samen spelen met anderen.
Ervaring is niet nodig, wel een beetje gevoel voor ritme.

inschrijven kan door overmaking van de deelnamekosten op

NL25RABO 0143 3894 67   t.n.v. Stichting KC de Kolk, Spaarndam

onder vermelding van uw naam en de betreffende workshop

én een mailtje aan: kunstcentrumdekolk@gmail.com