19 febr. t/m 20 maart | TWINTIGERS

14 feb 2022 | Nieuws

 

Het is niet voor niets 2022: tijd voor een expositie van 20ers! Kunstcentrum de Kolk maakt ruim baan voor 4 studenten van de HKU afdeling product design.
Wij nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening op vrijdag 18 februari om 17.00 uur met een optreden van podiumbeest Jeroen Ligter (zanger van onder meer Geisha of Doom)
Vanwege de beperkte ruimte in de galerie is de opening in de Oude Kerk op tien stappen afstand van de galerie. Na de opening, die wordt verricht door John Schoorl en Jan Zwetsloot, is er gelegenheid om in kleinere groepjes de expositie te bekijken.
Lucy Schoorl en Lotte Hermans (3e jaars) doen samen veel theoretisch en makend onderzoek. Dit zorgt ervoor dat in hun werk esthetiek en concept samen komen.  Zij onderzochten verschillende soorten kleurenblindheid. Voor dit project ontwierpen ze kledinghangers met verschillende vormen en structuren. Geholpen door een tweede persoon kan de kleurenblinde een bepaalde hanger koppelen aan een bepaalde kleur en daarna onafhankelijk van anderen de juiste kleurcombinaties zoeken
Kick Veldman (4e jaars) had als kind de droom om uitvinder te worden. In zijn werk zoekt hij naar een manier om gebruiksvoorwerpen terug te brengen naar de essentie om ze vervolgens te heruitvinden. Zo ontstond zijn Waterzuiveraar. In de westerse cultuur gaat men er snel van uit dat water uit de kraan vanzelfsprekend is. Terwijl dit maar voor 55% van de wereldpopulatie geldt. Deze installatie zuivert water door middel van de energie uit zonlicht, geen enkele andere bron is nodig. Het is kost veel tijd, inzet en vertrouwen maar uiteindelijk kan je rivierwater omzetten naar drinkbaar water.
Luus Damen (4e jaars)  wordt in haar werk gedreven door nostalgie. Voor de serie ‘de vergeten arbeid’ fotografeerde zij herinnering geladen locaties in Europa. Werkruimtes die ooit in gebruik waren zijn over de jaren heen vervallen, waardoor er een nieuwe schoonheid zichtbaar is geworden. Wat toen normaal was, is nu niet meer dan een herinnering waar niet meer naar omgekeken wordt. De sporen van het werk, de ervaringen, het samenkomen en de creaties tekenen nog altijd deze locaties. In deze fotoreeks legde zij het vervolg van het einde vast en het verhaal wat daaraan vooraf is gegaan.
Maak kennis met deze jonge ontwerpers in de 20ers expositie. De tentoonstelling loopt van 18 februari  t/m 20 maart 2022 en is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak 06 11 21 47 58
We zien u graag in de galerie Westkolk 4, 2063JR Spaarndam west
Nog even met de restrictie: maximaal 5 bezoekers tegelijk in de galerie. voordeur in – achterdeur uit.