V E R W A C H T

Winterworkshops in Galerie de Kolk, Westkolk 4, Spaarndam west
Wegens groot succes organiseert KC de Kolk opnieuw, op 4 achtereenvolgende zondagen in februari 2019 van 10.00 tot 16.00 uur, workshops voor mensen die zelf creatief aan de slag willen en kennis willen maken met diverse technieken onder de bezielende leiding van een ervaren docent.

 


ETSEN op 17 februari

In deze workshop maken we kennis met de basistechniek van het etsen: het aanbrengen van de tekening op de plaat, het etsproces en het afslaan van de plaat om tot een mooie afdruk te komen. Bij elke tussenstap bespreken we de mogelijkheden waarbij het experiment niet geschuwd wordt. Tijdens de workshop besteden we aandacht aan de geschiedenis van het etsen en aan de beschouwing van elkaars werk.
Het is beslist géén vereiste dat je goed kunt tekenen. Door de mogelijkheden die het etsen biedt ontstaat er op de zinkplaat al snel een persoonlijk en vaak en zeer verrassend resultaat!

docent is Cees Smit  Hij maakt etsen, materiaaldrukken en tekeningen.

————————————————————–

BEELDHOUWEN IN SPEKSTEEN op 24 februari

Speksteen is een materiaal met oneindig veel mogelijkheden door de vele kleurschakeringen en het gemak waarmee het te bewerken is.
Het is een zachte en toch sterke steen, die door de bewerking een heel eigen uitstraling kan krijgen: gepolijst of ruw, glanzend of mat.
In één dag kan door vijlen, gutsen, zagen schuren en polijsten een echt beeldhouw werkstuk worden gemaakt.
Ervaring is niet nodig.

docent is Johanna van Steen Zij maakt beelden in steen

Voor alle workshops geldt een maximum van 8 deelnemers

Kosten :  € 40 p.p

inschrijven kan door overmaking van de deelnamekosten op NL25RABO 0143 3894 67 t.n.v. Stichting KC de Kolk, Spaarndam onder vermelding van uw naam en de betreffende workshop en een mailtje aan: kunstcentrumdekolk@gmail.com