__________________________________________________________

ZONDAGMIDDAGSALON 3 DECEMBER

Een geanimeerde salon, waarin fotografe Els Dekker haar fascinatie voor de Spaarndammerdijk toelichtte, en vuurtorenfotograaf mysterieuze verhalen vertelde bij zijn serie dramatische vuurtorenfoto’s. Roel Endendijk vertelde met een flinke dosis humor over zijn schilderijen van wol en katoen. Zanger/gitarist Hans van Steen vertolkte o.a. Bob Dylan en Amy Winehouse.

Hieronder een impressie van deze inspirerende middag :

Hans en Johanna van Steen

fotografe Els Dekker

Roel Endendijk bij zijn serie draadschildereijen “Relevante onderdelen”

Vuurtorenfotograaf Hans van der Spek

 

 

 

 

OPENING : ZONDAG 19 NOVEMBER 15.00 UUR

Johanna van Steen opent de tentoonstelling met het voordragen van het gedicht “misthoorn in de herfst” van M. Vasalis

_________________________________________________________

ZONDAGMIDDAGSALON    zondag 3 december om 15.00 uur

de kunstenaars vertellen over hun werk afgewisseld met muziek.

Wij verheugen ons op uw komst.

________________________________________________________

Els Dekker (1952) werkte 30 jaar in het Technisch Middelbaar Beroepsonderwijs voordat ze zich volledig aan fotografie en kunst wijdde. Naast fotografie in opdracht werkt ze aan zelfgekozen projecten zoals “Spaarndammerdijk van Middeleeuwse Zeewering tot straat in de stad” (fotoboek uitgegeven in eigen beheer) en “Kinderen in de grote stad”. Verder werkt ze langdurig aan diverse series (stads)landschap in Amsterdam en in het Noord-Hollands duingebied.
Haar serie “Westerpark Flowers” werd geselecteerd voor het boek NEW Dutch Photography Talent 2013, uitgegeven door GUP

Hans van der Spek fotografeert vuurtorens. Zelf was hij vuurtorenwachter in 1964-’65 op de Scheveningse vuurtoren en vrijwilliger op de reddingboot. Hij voer hij een aantal jaren op de grote vaart en later maakte hij met eigen zeiljacht een lange reis.. Sinds 2010 is hij terug bij de KNRM in IJmuiden.
Hij begon met fotografie in 1958 met een eenvoudig boxcameraatje. Hij had altijd een voorkeur voor maritieme fotografie en heeft veel technische en luchtfotografie gedaan voor diverse Amerikaanse oliemaatschappijen en toeleveringsbedrijven. Sinds een aantal jaren heeft hij zich vanwege het bijzondere en unieke karakter toegelegd op vuurtorens in binnen en buitenland. Inmiddels zijn er 400 vuurtorenfoto’s

Hans van der Spek

__________________________________________________________

Roel Endendijk (1963)
Met draden wol en katoen schildert Endendijk zijn onderwerpen. Zo worden de harde en technische onderwerpen uit de serie ‘Relevante Onderdelen’ of een afbeelding van een vis opeens aaibaar en zacht. Endendijk: ’De combinatie van onderwerpkeuze + de toegepaste techniek zorgt voor het beoogde effect. Het korte duizelige gevoel dat je kent van het moment dat je je realiseert dat het niet jou trein is die vertrekt, maar die op het spoor naast je, dáár speel ik mee.’ En: ‘Ik hou van deze techniek, ze stelt me in staat de werkelijkheid een draai te geven’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *