Zondag 15 oktober opende Ad Brand de expositie met werken van Liedeke Veninga en Peter Balm.

De werken zijn nog te zien t/m zondag 12 november.

Salon : zondagmiddag 29 oktober 0m 15.00 uur

Hieronder foto's van de opening en wat inkijkjes in de galerie.

Daaronder vindt u informatie over de beide kunstenaars en een toelichting op hun werk.

Fotograaf Ad Brand opende de tentoonstelling

Fotograaf Ad Brand opende de tentoonstelling

Liedeke Veninga

Liedeke Veninga

Peter Balm

Peter Balm

DSCN2714 

Johanna van Steen werd in het zonnetje gezet en kreeg als dank voor het vele werk dat zij voor de galerie verricht een werk van peter Balm

Johanna van Steen werd in het zonnetje gezet en kreeg als dank voor het vele werk dat zij voor de galerie verricht een werk van fotograaf Ad Brand

 

DSC01931 DSC01929 DSC01933

DSC01916 DSC01923 DSC01922

DSC01920

DSC01916

Autodidact beeldend kunstenaar Liedeke Veninga.

 

Geboren 12-10-1964 te Amsterdam

 

 Kunst is kijken en ervaren vind ik. Graag wil ik dan ook dat iemand zelf een beleving heeft bij mijn werk. Mijn inspiratie komt voort uit de materialen waarmee ik werk. Ik raak altijd weer gefascineerd door vormen, structuren en kleuren.

In mijn grote objecten gebruik ik graag tegenstellingen zoals grillige boomtakken naast onbeweegbare treinveren. Natuur tegenover cultuur. Op zoek naar gestileerde vormen, vreemde structuren en naar evenwicht.

De meeste beelden die ik gemaakt heb zijn voor binnen. Nu maak ik ook beelden die buiten in een natuurlijke omgeving kunnen staan. De keuze van de materialen is daardoor veranderd, waardoor nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan. De werken zijn meestal van ijzer wat dan verzinkt wordt waardoor het verduurzaamd is. Daarna ga ik kleur opbrengen geïnspireerd op oa. geoxideerd koper en goud.

 

Mijn werk is altijd digitaal te bezichtigen op mijn website: www.liedeke.nl.

Peter Balm    geboren in Spaarndam (1943) is, na een gedegen opleiding aan de Amsterdamse Grafische School, gedurende zijn gehele loopbaan werkzaam geweest in de grafische industrie.

Later volgde hij de schilderopleiding aan de Kunstacademie Haarlem.

Als kind reeds maakte hij vele tekeningen en daar is hij vervolgens nooit meer mee gestopt.

Zijn werk bestaat vooral uit acrylschilderijen, meestal op doek en soms op paneel.

Hoewel zijn aandachtsveld breed is wordt hij toch vooral aangetrokken door het landschap. Een klassiek thema in de schilderkunst.

Het bijzondere in zijn werk is dat hij niet zozeer fraaie idyllische plekjes schildert maar een voorkeur heeft voor de sfeer van gebieden in onze woon- en werkomgeving. Een zekere fascinatie voor architectonische en industriële onderwerpen is duidelijk zichtbaar.

In zijn directe omgeving vindt Peter voldoende boeiende zaken die hem verleiden tot het maken van soms snelle schetsmatige – dan weer stevig doorwrochte kunstwerken. Als de weersomstandigheden het toelaten schildert hij het liefst in de buitenlucht want dan is het waarnemen het meest direct en volmaakt.

Maar ook gedurende reizen noteert hij sfeer, vorm en kleur om dan vervolgens in zijn atelier te komen tot een weergave van de door hem beleefde werkelijkheid.

Door veel te tekenen beschikt hij over een grote vormenrijkdom die nodig is voor zijn overwegend figuratieve schilderijen.

Zie ook de website www.flickr.com/photos/peterbalm

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *