Expositie ‘TEKENEND’ van Inge van den Thillart en Johan Breuker.
in KC de Kolk. 
Hoewel zeer verschillend, geeft het werk blijk van een heel sterk gemeenschappelijk streven: het zoeken naar schoonheid en verstilling.

Opening zaterdag 13 mei 2017 om 15.00 uur
Finnisage en salon zondag 11 juni 2017 om 15.00 uur

Tekenen van Tijd
Het werk van Inge van den Thillart (1962) komt voort uit dwaaltochten en dagelijkse wandelingen door het landschap waarin zij woont, het rivierengebied.

Voor deze tentoonstelling ging zij op zoek naar ‘tekenen van tijd’. Op wat voor wijze had de tijd zich weten uit te drukken in het werk dat ze de afgelopen vijftien jaar maakte? Haar gedachten en mijmeringen hierover legde zij vast in een serie gelijknamige brieven. 

Deze reflectie was aanleiding voor een serie nieuwe etsen over het landschap en nieuw werk over het onderwerp ‘in den beginne’. Deze werken in combinatie met een aantal van de brieven en eerder werk zijn te zien in deze tentoonstelling.

De gemaakte keuze getuigt van een voorliefde voor werken die een zekere verstilling en tijdloosheid ademen.

WaterEnRietEtsToyobodruk

InDenBeginneRingNylonMinolta DSC
Tekenpassie
Johan Breuker (1942) gaat in zijn tekening uit van landschappelijke onderwerpen. Daarbij richt hij de laatste drie jaar zijn aandacht op minder opvallende natuurlijke plekken. Groene en bescheiden gebieden waar zijn oog wordt getroffen door details die ontroeren en de fantasie prikkelen.

Doel is niet de getrouwe weergave van de waarneming maar het oproepen van stemmingen en emoties die achter de werkelijkheid liggen.

De constante drijfveer achter zijn werk is het avontuurlijke tekenproces zelf en het verlangen om middels zijn werk tekens van verstilling en troost van schoonheid op te roepen. 

Betoverd licht 2017 houtskool, pastel, gouache, papier 40 x 50 cm

 

Deja Vue 2016 houtskool, pastel, gouache, papier 40 x 50 cm

foto's expositie: 

DSCN2056

DSCN2045

DSCN2061

DSCN2056

DSCN2082

foto's Ine Koger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *